Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Το Ιώδιο (2)

           Βράδυ Τρίτης. Τέλη Ιουλίου. Αρκετοί από τους κατοίκους της γειτονιάς είχαν ήδη εγκαταλείψει την πόλη για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές με Greek mousaka και kalamaraki.
            Η αναμαλλιασμένη κοπέλα καθόταν στο μπαλκόνι. Εκείνος την παρατηρούσε από το πεζούλι του απέναντι πεζοδρομίου. Μόλις είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του και, στο πλαίσιο της εμμονής του, όποτε περνούσε μπροστά από την πολυκατοικία της έριχνε μια ματιά στο μπαλκόνι της. Αν την συναντούσε, θα της πρότεινε να του διδάξει όσα γνώριζε γύρω από τη μουσική.
Η κοπέλα είχε ακουμπήσει τα πόδια της στα κάγκελα του μπαλκονιού και απολάμβανε το βραδινό της γεύμα χωρίς να ρίξει ούτε μια ματιά στο πεζούλι απέναντι. Αδιαφορούσε για το τι συνέβαινε πέρα από τον δικό της κόσμο – ήταν φανερό. Εκείνος, ίσως, να κινδύνευε. Ίσως το επόμενο πρωί να μην ξυπνούσε. Να έπεφτε σε βαθύ ύπνο. Και πόσο άδικο που δε θα ερχόταν ποτέ η πριγκίπισσα να λύσει τα μάγια με το φιλί της και να τον ξυπνήσει!
Ίσως, όταν θα τον έβλεπε πάνω στο φορείο να μετάνιωνε που ποτέ δεν του έδωσε την ευκαιρία να της εξηγήσει ποιος ήταν ο λόγος που της χτύπησε το κουδούνι. Βεβαίως, από την άλλη, ίσως να ένιωθε και ανακούφιση, αλλά κυκλοφορεί η φήμη πως οι καλλιτέχνες είναι ευαίσθητοι άνθρωποι και αυτό θα ήθελε να πιστεύει και για τη «μουσικάντισα», όπως την αποκάλεσε η κυρία με το εμπριμέ φόρεμα.
Φοβόταν. Πραγματικά φοβόταν. Τα τσιμπήματα στο στήθος, η δυσκολία στην αναπνοή… Συγκοπή.
            Συγκοπή∙ όρος ιατρικός, όρος μουσικός.
Συγκοπή. Σε κάθε περίπτωση, όρος καρδιολογικός.
          
(συνεχίζεται)
(Πηγή Φωτο: e-cardiologos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου