Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Χαμένες στο Hogwarts – Η επιστροφή

Η Νένα και η Λέλα ετοίμασαν τις αποσκευές τους, κατέβηκαν στην υποδοχή για να τακτοποιήσουν το λογαριασμό και ζήτησαν από τον υπάλληλο να καλέσει ένα ταξί. Το πλοίο θα αναχωρούσε αργά το μεσημέρι, αλλά προτιμούσαν να περιμένουν σε μια καφετέρια στο λιμάνι παρά να περιφέρονται με μια βαλίτσα στο χέρι.
Ο υπάλληλος καλούσε επανειλημμένως προσπαθώντας μάταια να τις εξυπηρετήσει:
«Δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτα για τα επόμενα είκοσι λεπτά.»
«Δεν πειράζει θα βγούμε στο δρόμο και ίσως, περάσει κάποιο.»
«Αν δε βιάζεστε, υπάρχει και το λεωφορείο. Περνάει κάθε μια ώρα.»
«Ναι, ξέρουμε. Δυο μέρες είμαστε εδώ και το λεωφορείο δεν το έχουμε δει.», απάντησε η Νένα.
«Τι να σας πω… Πάντως, υπάρχει.», προσπάθησε να την πείσει.
            Περπατούσαν στο χωματόδρομο προς τον κεντρικό δρόμο μέσα στη ζέστη τραβώντας τις αποσκευές. Μόλις έφθασαν στην άσφαλτο, κοίταξαν δεξιά και αριστερά αναζητώντας ταξί. Είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το λεωφορείο ήταν μια φάρσα που τους είχαν σκαρώσει οι ντόπιοι.
            Κάθισαν κάτω από τη φυλλωσιά ενός ευκαλύπτου. Μόνο η ώρα περνούσε, ταξί κανένα. Η Λέλα πρότεινε να κάνουν ωτοστόπ. Η Νένα την κοίταξε, άνοιξε τη θήκη και της έδωσε τη φωτογραφική μηχανή:
«Τράβα καμιά φωτογραφία και σταμάτα να μιλάς.»
«Μα, γιατί; Τι είπα;»
«Βλακεία.»
«Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημά σου; Αρνείσαι να βιώσεις τη χαρά της περιπέτειας.»
«Δεν πειράζει, ας μη βιώσω τέτοια χαρά. Προτιμώ να συνεχίσω να ζω και με τα δυο μου νεφρά.»
«Μμμ… υπερβολές!»
            Ξαφνικά, πέρασε από μπροστά τους το λεωφορείο. Στάθηκαν αμήχανες. Ίσως να ήταν παραίσθηση που οφειλόταν στην υψηλή θερμοκρασία. Έβρεξαν τα πρόσωπά τους με λίγο από το εμφιαλωμένο νερό που είχαν μαζί τους για να συνέλθουν.
            Βρέθηκε ένα ταξί. Πήγαν στο λιμάνι, κάθισαν σε μια καφετέρια και χάζευαν στο δρόμο απολαμβάνοντας τον καφέ τους. Το λεωφορείο περνούσε συνέχεια. Σηκώθηκαν και έτρεξαν προς την αφετηρία. Ήθελαν να το αγγίξουν, να βεβαιωθούν ότι είναι αληθινό και όχι όραμα.
            Μόλις μερικά μέτρα πριν φθάσουν, εκείνο αναχώρησε. Βεβαιώθηκαν. Το λεωφορείο ήταν το Knight Bus κι εκείνες έφυγαν από το νησί χωρίς να βρουν ποτέ την Πλατφόρμα 9¾.

Τέλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου